Milí členové ZO, 6. srpna vám na e-mail přišel rozpis záloh, které je potřeba uhradit nejpozději do začátku listopadu.

Ptačí budka
21. 8. 2024

Akce pro děti 18. září: Poznejte své ptačí sousedy a čtení z knihy Kamil neumí lítat

Přijďte s dětmi poznat ptačí sousedy a zjistit, co pro ptáčky můžeme udělat dřív, než přijde zima. Děti se můžou těšit na výtvarnou dílničku a čtení příběhu o špačku Kamilovi. Ti starší se dozví zajímavé informace od ornitologa Kryštofa Horáka. Na Zahradě 5 elementů ve středu 18. září od 15:00. Těšíme se na Vás!

Je nejvyšší čas začít se připravovat na zimu. Vyčistit a opravit hnízdní budky, nakoupit slunečnici a další semínka, najít a pečlivě vyčistit krmítka. Zdá se vám to brzo? Vlastně je nejvyšší čas, abychom vše v klidu zvládli, než přijde zima, a vše pro ptáky jaksi zdomácnělo.

Ptáci se do budek schovávají za špatného počasí, a tak je potřeba mít nové budky připravené a ty starší čisté, bez čmelíků a jiných parazitů.

Abychom opravdu našim ptačím sousedům pomohli a předešli zklamání z prázdných budek, je dobré vědět kdo s námi bydlí, jak hnízdí a čím komu přilepšovat, až budeme řešit kdo odklidí sníh z chodníků.

Kdo jsou naši ptačí sousedé je jedno z témat naučné stezky sv. Antoníčka (realizované z participativního rozpočtu), na kterou se můžete těšit v příštím roce. Už teď se na toto téma naladíme spolu s Knihovnou Jiřího Mahena v Brně a to 18.9.2024 od 15:00. Na Zahradě 5 elementů nás navštíví knihovnice z pobočky Haškova. Společně si přečteme příběh špačka Kamila, který miluje knihy a pořád by jen četl. Pro malé bude připravena ptačí výtvarná dílnička a starší se spolu s ornitologem Kryštofem Horákem, mohou vydat po Zahradě 5 elementů prozkoumávat ptačí příbytky. Pana Kryštofa znáte třeba z tradiční akce vítání ptačího zpěvu.

Zahradu najdete naproti lesnímu hřišti pro Lesnou a Sadovou. Stačí se vydat ze zastávky Haškova po červené do údolí sv. Antoníčka, kterým se vydáte podél zahrad dolů až k nám.

Těšíme se na Vás!

Knihovna Jiřího Mahena v Brně a MČ Brno-Královo Pole
Knihovna Jiřího Mahena v Brně a MČ Brno-Královo Pole

← Všechny články